Banex d.o.o.
Šašić Pavla 91
Stari Banovci
(+381)22 352 226
(+381)22 352 304
banex@banex.rs
veleprodaja@banex.rs
Šašić Pavla 91 Stari Banovci (+381)22 352 226 (+381)22 352 304 banex@banex.rs
Banex Logo copy
Sada već davne 1990 godine osnovana je firma Banex kao porodična firma. U početku, kao klasična trgovinska firma, bavili smo se uvozom i izvozom raznih vrsta roba. Zbog dobrih kontakata, svoju sudbinu smo vezali, najvećim delom, za poslovnu saradnju sa Češkom Republikom.

Već 1992 godine firma se opredeljuje samo za dva segmenta. Zbog početka ubrzane gasifikacije Srbije, firma Banex postaje zastupnik i distributer renomiranih proizvođača uređaja na gas iz Češke Republike: Mora, Dakom, Karma.

Drugi segment je bio kućni tekstil. U toj oblasti smo sarađivali sa 15 - ak firmi iz Češke Republike, od kojih je najznačajnija VEBA, kao vodeći proizvođač damasta u Evropi sa tradicijom dužom od 150 godina. Ta saradnja traje i danas na obostrano zadovoljstvo.

Razvojem firme, par godina kasnije, segment gasne tehnike se odvojio u posebnu firmu, a Banex je nastavio da se bavi uvozom i izvozom tekstila. Vremenom, kako se menjala situacija na tržištu, Banex se opredelio da se specijalizuje za tekstil za ugostiteljstvo i jednim delom pozamanteriju. U te dve oblasti smo mogli da budemo konkurentni sve većem prilivu robe, uglavnom iz Azije, a da ne odstupimo od kvaliteta.

Danas, sami ili u saradnji sa našim partnerima, snabdevamo veliki broj restorana i hotela u Srbiji i Crnoj Gori. Naša roba je stigla i do hotela i restorana u Makedoniji, Hrvatskoj, Nemačkoj, Francuskoj, pa čak i u Češkoj.